PROSA : Kejarlah Daku, Engkau Kutangkap



CUKUPKAH hanya segurat coretan madah,
buat penempias nubari gundah?

BERBATASKAH untai kata nan tulus ditutur
andai kasihmu  tingginya melangit?

BERHARGAKAH nilai serangkaian hadiah,
lewat tulus cintamu bertopang di Semeru?



BERLARILAH denganku
Bergamit meniti cakrawala nirwana
Berselisih bait-bait aroma asmara
Tanpa tekad bertantang hala tuju
Tanpa terfikir gerah melenyap asa


KERANA cintamu itu harus dikejar mesranya
Agar  nuansa nikmatnya dapat terlus ku tangkap

Kejarlah daku, engkau kutangkap!

Riesna Zasly
13 Maret 2010

16 ulasan:

mamawana berkata...

Salam caiyang Ries...

Aduhai....membuai buai rasa hati bila da yg sudi kejar mengejar kasih secebis hati ini....yuk kejarin..

Riesna Zasly berkata...

hehe...
meh kiter berlumba lari kak
love u sis

Penabahari berkata...

ungkapan indah yang membuaikan uncle...

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
huhu..
puisi2 sis mmG sukar dimengerti sebetulnya..terlalu tinGgi bahasanya =)

setiakasih berkata...

ahaks... rasa macam best jek...

suka sangat tajuknye.. :)

kawie2020 berkata...

tak tangkap kawie pun... mungkin bukan kawie nih.. hehehhehehe

Riesna Zasly berkata...

thanks uncle... dtg menziarah...

azraai... rasanya puisi kali ni simple jer... takkan tak faham kot... ko kena main2 kejar2 dulu, baru mengerti dik hehe

setiakasih... miss u

wei kawie... larat ke ko nak lari, kalo aku pi kejar kang hahaha

Yati berkata...

Sis Riesna,
anda sangat berbakat!
Yati sendiri rasanya tak mampu lahirkan puisi atau cerpen macam Riesna. :)

nuansa pena berkata...

Sudah kukejar sampai kelelahan, kau tetap menyeberang lautan!

kelompen berkata...

salam..
benarkah hidup ini pelarian?

Riesna Zasly berkata...

selamat berziarah ke sini kak yati... \love u sis...

haha... jauh tu kena harus diseberangi bung hehe

bukan hidup itu perlarian, kelompen... cinta yang harus dikejar nikmatnya...

cdsite berkata...

berlari dengan cinta...kejar mengejar..siapa yang dikejar dan siapa pula kena kejar...waduuhhh..saje tumpang ziarah sama..

sekamar rindu berkata...

salam.....ukhwah,


terima kasih atas ziarah anda di sekamar rindu..

:)

secangkir madu merah berkata...

main kejar2 pulak...adoi penatnya kejar tak dapat2...makin jauh lak perginya...camana?

Riesna Zasly berkata...

yang mahukan cintanya harus mengejar... yang malu2 kepingin, harus lari2 manja lalu menangkap pak cd hehe

mcm tak biasa lak AL ni... dah bertahun dah kenal... biarpun laut dah berganti ke dalam kamar... tetap dikau kukenang gitu... hehe

kak yati... kalau dia lari jauh sgt... cari yang dekat2 jer... hehe

Faridrashidi berkata...

Salam,

Saya ingin menjemput anda ke blog saya.. http://www.faridrashidi.com/2010/03/16/born-to-love/

Boleh bertukar pendapat dan link.